Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK: Istambulska koncencija bila je tema rekolekcije

rekolekcija0318002

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 14. ožujka u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. Na temu  „Istina o istambulskoj konvenciji“ govorio je predsjednik stranke Hrast i udruge Grozd Ladislav Ilčić.

 

U mnogim zemljama su na snazi ili će biti izglasani zakoni prema kojima će promjena spola biti moguća na temelju izjave. Zakon u Kaliforniji zabranjuje riječ ”mama” i ”tata”, već koristi pojmove ”roditelj 1” i ”roditelj 2”. U Americi postoji tzv. ‘gender switch day’ kada učenici moraju doći u školu odjeveni u osobu suprotnog spola. U Švedskoj djeca sudjeluju na ‘gay prideu’ u sklopu predškolske seksualne edukacije. U svijetu mahnito raste broj klinika za promjenu spola. Neke države ozakonile su mogućnost promjene spola već u dječjoj dobi, npr. u Velikoj Britaniji od 9. godine života, a u Norveškoj od 7. godine života, kazao je svećemnicima Ladislav Ilčić govoreći o zamkama rode ideologija koja se nalazi u „Istambulskoj konvenciji“.

rekolekcija0318001

Rodna ideologija nema znanstvenu notu koja bi ju držala već se širi kao politička paradigma. Ona se pokušava ispod radara ugurati u novi dokument, a jedan od njih je Istanbulska konvencija. Ova konvencija sadrži u sebi popriličan broj pozitivnih stvari jer se njome zaista bori protiv nasilja nad ženama i baš je zato jako je teško biti protiv takvog dokumenta. Upravo zato je trikom unutra ubačena rodna ideologija – dodaje Ladislav Ilčić. Također, objasnio je da je Istanbulska konvencija međunarodni ugovor i kao takva je pravno jača od zakona pojedinih zemalja, što znači da bi se naši zakoni trebali prilagoditi i podrediti Istanbulskoj konvenciji.

Trebamo raditi na tome da informacija i istina o ovome dođe do svih. Neprihvatljivo je u Istanbulskoj konvenciji da definira ‘rod’ kao društveni konstrukt i varijablu neovisnu o spolu, o biološkoj stvarnosti. Ovo je borba za naš identitet. Za hrvatski narod , poručio je između ostalog Ladislav Ilčić.

rekolekcija0318003

 

rekolekcija0318004