Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Obilježeno deset godina djelovanja Katoličke osnovne škole

10godinaškole014

Deseta godina djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku obilježeno je u petak 16. ožujka misnim slavljem u katedrali svetog Jakova u Šibeniku. Euharistiju na kojoj su sudjelovali učenici i djelatnici škole, te predstavnici drugih katoličkih osnovni škola; predvodio je osnivač škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Prigodnu homiliju izrekao je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

10godinaškole001

10godinaškole002

U uvodnom djelu slavlja biskup Ivas učenike i djelatnike škole preporučio je zagovoru svetog Josipa zaštitnika škole. Naglasio je kako je Katolička osnovna škola u Šibeniku djelo Božje. Vjerujem da je naša škola i svi oni koji su povezani sa njom rasli u dobi i mudrosti. Vjerujem da možete u svoje ruke čvrsto uzeti vesla i zaveslati na pučine života. Zato ćemo zahvaliti Gospodinu za deset godina naše škole, poručio je biskup Ivas.

10godinaškole003

10godinaškole004

U uvodnom dijelu homilije biskup Tomislav Rogić čestitao je obljetnicu svim koji sudjeluju u životu škole. Potom je ukazao na važnost obitelji: „Obitelj je sve! Svi smo iz obitelji ponikli. Danas je obitelj postala posljednja crta obrane čovjeka, kako ga je Bog stvorio. Obitelj je ono toplo gnijezdo u koje se uvijek vraćamo. Obitelj je ono ognjište oko kojeg se okupljamo i kad prohujaju desetljeća. Katolička osnovna škola želi biti ta velika obitelj koja će pružiti, ne samo osnovna znanja i vještine koje djeca trebaju svladati, nego i one smjernice, putokaze, dobre temelje kojih će se djeca u životu uvijek sjećati i po njima u budućnosti ravnati kao siguran izvor svjetla za životne staze i kao čvrst oslonac na kojem mogu sigurno graditi radost i ljepotu svojih života.

10godinaškole005

10godinaškole006

Na svoj način Katolička osnovna škola želi pomoći roditeljima u njihovoj zadaći brige, traženja i odgajanja. Kao da preuzima i dijeli s roditeljima dio te odgovornosti kojom su Josip i Marija Isusa tražili i za njega brinuli, istaknuo je biskup Rogić. Želimo rasti, učiti, napredovati u vještinama svakojakim ali uvijek u duh Božje ljubavi, one Radosne vijesti spasenja koja uči ljubiti, koja uči slušati, koja uči istini – koja uči živjeti dostojno čovjeka i Božjeg nauma s čovjekom.

10godinaškole007

10godinaškole008

Daj nam Bože, Abrahamove vjere, pohodi nas blagoslovom ustrajnosti kakav si dao kući Davidovoj da opstane pred licem Tvojim, udijeli nam snagu sebedarja - velikodušnosti koja neće žaliti truda da ovoj djeci pomogne postati dobrim ljudima i kršćanima koji će graditi budućnost u duhu Evanđelja. Za kraj, želim vam još puno zaveslaja na pučini života. One dječje radosti i smijeha koji i teškoću pretvara u vedrinu. Svesrdno vas podupiremo, molitvom svakodnevnom i potporom na mnoga ljeta i puno novih generacija. Čestitam vam deset zaveslaja, deset godina, brodimo zajedno s našim kapetanom lađe Isusom Kristom darivateljem života u izobilju, zaključio je homilju biskup Tomislav Rogić.

Na kraju slavlja troje učenika biskupu Anti Ivasu čestitala su obljetnicu biskupskog ređenja. Zahvalili su mu na svemu što je učinio za Katoličku osnovnu školu. Zaželjeli su da mu sveti Josip bude utjeha i zagovornik.

10godinaškole010

 

10godinaškole011

 

10godinaškole012

 

10godinaškole013

 

10godinaškole015

 

10godinaškole016

 

10godinaškole017