Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jan 18th

Last updateTue, 15 Jan 2019 12pm

ŠIBENIK: Održana rekolekcija na temu obitelji

rekolekcija 1804001

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 25. travnja u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. Na temu „Suvremena obitelj – gdje joj je mjesto?“ govorio je župnik katedrale svetog Duje u Splitu, i voditelj ureda za pastoral obitelji Splitsko – makarske nadbiskupije don Tomislav Čubelić.

 

U izlaganju ukazao je na poteškoće sa kojima se susreće suvremena obitelj. Naglasio je krizu očinstva. da se suprug i otac u suvremenoj obitelji teško prepoznaje. Otac je u krizi kao muškarac, kao suprug i kao roditelj. On u svojoj obitelji djeluje nemoćno, izgubio je autoritet, ne donosi odluke ni u smislu ni u stavu. Crkva prepoznaje taj problem i pokušava sa svim onim očevima koji se bore za očevo dostojanstvo u obitelji izvući ono najbolje iz obitelji.

Don Tomislav Čubelić istaknuo je i važnost rada sa obiteljima u župnim zajednicama. Obitelj se ne može oblikovati ako joj se ne posveti vrijeme. Stručnjaci iz pastorala, psihologije i sl. trebali bi razraditi kateheze i ponuditi ih župnicima kako bi mogli što bolje i kvalitetnije raditi sa obiteljima. Predstavio je i predstojeći Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji - Solin 2018.