Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK: Sv. Dominik proslavljen kod sestara Dominikanki

dominik18003

Šibenski biskup Tomislav Rogić na blagdan svetog Dominika u srijedu 8. kolovoza, predvodio je misno slavlje u šibenskom ženskom dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija. U koncelebraciji je bilo desetak svećenika i umirovljeni biskup Ante Ivas. Uz sestre dominikanke na slavlju su bila djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića blažena Hozana koji djeluje pri dominikanskom samostanu.

 

dominik18001

dominik18002

Sveti Dominik i drugi sveci koji su osnivači redova, uvijek me fasciniraju, koliko su bili jaki duhom, koliko su bili Božji, da i nakon 800 godina, njihovi duhovni sinovi i kćeri, upravo po njihovim stopama – stopama svojih osnivača – mogu djelovati, ostvarivati svoju karizmu u današnjem svijetu. Rekao bih, toliko su bili otvoreni Duhu Božjem, blizu Bogu, da su njegovu milost, milosrđe, ljubav i istinu > odražavali, oslikavali, prenosili, posredovali drugima. Ideal je, da se to nastavlja po njihovim sljedbenicima. A za svetog Dominika pišu da je: Njegova najveća želja bila naviještati ljubav i istinu, Božju Riječ koja je postala tijelo. – Zapravo Boga uprisutniti, utjelovljavati, ako se to tako smije reći. JER, ne činimo to mi, to Gospodin čini po onima koji mu se odazovu, predaju, prepuste, kazao je biskup Rogić u homiliji.

dominik18004

dominik18005

Naglasio je kako je vjernicima, poput svetog Dominika, ustrajno svjedočiti da se može živjeti drugačije nego što svijet živi. Da se može imati drugačije ciljeve, želje, radosti i zanose od onih kakvima je svijet sklon. Da bi to uspjeli evo nam Isusove oporuke i obećanja: Čuvajte ljubav kakvu sam vam pokazao – do žrtve križa – to je Isusova zapovijed.

Sestrama je poručio neka čuvaju poniznost pred Bogom u poslušnosti svome redu, svojim zadaćama i karizmi. Čuvajte blago svetog siromaštva, jednostavnosti koja životom prihvaća da nam je sve od Boga darovano i da Bogu pripadamo, da k njemu idemo i da druge k Njemu želimo dovesti.

dominik18006

 

dominik18007