Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jan 18th

Last updateTue, 15 Jan 2019 12pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Vjeroučitelji primili kanonske mandate

podjelamandata18005

Prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine Katehetski ured Šibenske biskupije upriličio je u nedjelju 3. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku misno slavlje preko kojeg su vjeroučitelji i odgojitelji u vjeri ispovjedili vjeru. Kanonski mandati podijeljeni su novim vjeroučiteljima i odgojiteljima. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

podjelamandata18001

podjelamandata18002

„Vama vjeroučitelji htio bih već na početku školske godine reći: HVALA što odgovorno i zauzeto preuzimate ovu navjestiteljsku službu Crkve. Budite svjesni svoga poslanja i uloge. Vi ste glasnici Radosne vijesti i bitni čimbenici odgoja, vjerskog i onog opće ljudskog, prenositelji vrijednosti koje nas drže i nose – kao osobe, kao čovjeka, kao vjernika i kao narod Božji“, poručio je u homiliji biskup Rogić vjeroučiteljima.

Preporučio im je usklađeno naviještanje i život, dajte primjer koji će privlačiti, ustrajte u vjerodostojnosti onoga što poučavate, čista srca iz kojeg će izvirati i u njemu se oslikavati Božja dobrota i poruka spasenja!

podjelamandata18003

podjelamandata18004

U Šibenskoj biskupiji djeluje osamdeset i šest vjeroučitelja. Ove godine podijeljeno je šesnaest kanonskih mandata. Četvero vjeroučitelja dobilo je trajni mandant, a dvanaestero na godinu dana. Mandat je dobilo i šest odgojiteljica u vjeri, kazala je predstojnica katehetskog ureda s. Jakica Vuco, OP. Istaknula je radost zbog trajnog duhovnog rasta vjeroučitelja Šibenske biskupije.

podjelamandata18006