Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jan 18th

Last updateTue, 15 Jan 2019 12pm

SKRADIN: Mala Gospa i ove godine okupila velik broj vjernika

malagospaskradin18019

Tradicionalno brojni vjernici na blagdan Male Gospe okupili su se u Skradinu na misnom slavlju koje je u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

malagospaskradin18001

malagospaskradin18002

malagospaskradin18003

Marijino rođenje početak je ostvarenja Božjeg spasenja, zora novoga dana, neugasivi izvor nove nade za čovječanstvo. Otkrivanje Božje blizine čovjeku – jer se rodila ona koju Bog od davnine navijesti. Još od prvog grijeha praroditelja na početku čovječanstva, Bog navijesti onu koja će biti početak preporođenja, znak povratka čovjeka Bogu, kazao je u homilji biskup Rogić.

Naglasio je kako u svakom novom životu, rođenju bilo kojeg čovjeka Božji je dah života, Božja je želja i ljubav za njegovim postojanjem. Na svakom je čovjeku Božja slika, izvor njegova dostojanstva. Sa svakim životom – čovjekom - Bog ima svoj plan, naum. Bog svakom čovjeku daje svrhu i smisao postojanja, te ga želi ostvarenog, sretnog i u konačnici spašenog, zauvijek u Bogu, vječnoj sreći. Bog jedini sve stvara, sve uzdržava i želi spasiti od propasti, od prolaznosti, ništavila i besmisla. Bog je vrhunski i neusporedivi arhitekt, poručio je biskup.

malagospaskradin18005

malagospaskradin18006

malagospaskradin18008

malagospaskradin18011

Blagdan rođenja Marijina ima za svakog vjernika jednu veliku poruku: Marija je pozvana, Marija je izabrana. Od njezinog poziva i odabranja svi učimo i prepoznajemo da i svakoga od nas Bog zove, odabire, šalje i ia sa svakim naum spasenja. To se događa od našeg rođenja, od poziva Božjeg u život, od dara života. Život je temeljni dar, po njemu dolaze sve ostale Božje milosti i blagoslovi, uključivanje svakog čovjeka u Božansku arhitekturu, ono što je Bog naumio s pojedinim čovjekom, poručio je u homiliji između ostalog biskup Tomislav Rogić.

Nakon misnog slavlja uslijedila je procesija sa Gospinom ikonom ulicama Skradina.

malagospaskradin18012

 

malagospaskradin18013

 

malagospaskradin18014

 

malagospaskradin18015

 

malagospaskradin18016

 

malagospaskradin18017

 

malagospaskradin18018

 

malagospaskradin18020

 

malagospaskradin18021