Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Biskup Rogić predvodio mino slavlje u crkvi svetog Nikole

svetinikola18001

Sveti Nikola biskup u Šibeniku proslavljen je u četvrtak 6. prosinca u crkvi svetog Nikole na šibenskoj rivi. Svečano misno slavlje za putnike, pomorce i ribare u večernjim satima predvodio je Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio i župnik katedrale svetog Jakova don Krešimir Mateša. U crkvi svetog Nikole slavljene su na svečev blagdan tri jutarnje mise i još jedna popodnevna koja je okupila velik broj djece.

 

svetinikola18002

U homiliji biskup Tomislav Rogić poručio je kako je sveti Nikola svojim životom pokazivao je da se može živjeti drugačije, sretnije i ljepše kad se živi za druge. Postao je svjedokom Božje ljubavi za čovjeka, znakom Božje providnosti, Božjeg djelovanja po Isusu Kristu spasitelju čovječanstva.

svetinikola18003

svetinikola18004

svetinikola18007

svetinikola18009

Bog sve može okrenuti na dobro. Upravo tome je sveti Nikola tako vjerna slika i znak. Nikola nas uči pouzdati se u Boga, Bogu vjerovati i kad je teško, opasno, neizvjesno, ali i kad nam ide, kad smo uspješni. Sveti Nikola uči nas dobro činiti drugima i postati znak Božje ljubavi i dobrote koja svijet čini ljepšim, zapravo onakvim kakvoga je dobri Bog htio i u evanđelju obznanio, poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

Već više godina za redom članovi Karitasa katedralne župe svetog Jakova ispred crkve svetog Nikole na svečev blagdan, provode akciju prodaje kolača i prigodnih adventskih i božićnih rukotvorina. Sav prihod namijenjen je socijalno naj siromašnijim župljanima katedralne župe, kazala je voditeljica župnog Karitasa Ankica Šego. Naglasila je kako se djelatnom kršćanskom ljubavlju može istinski, siromašnim župljanjima uljepšati svetkovinu Božića. Zahvalila je i svima koji su se angažirali oko izrade i prodaje prigodnih artikala.

svetinikola18010

 

svetinikola18011

 

svetinikola18012