Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

VODICE: Caritas župe Vodice upriličio primanje i darivanje za obitelji u kojima se rodilo treće, četvrto i šesto dijete

100 9981

U pastoralnom centru župe Vodice, u nedjelju 9. prosinca  pred blagdan sv. Lucije, upriličena je  jedanaestu godinu za redom  akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+". Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete, a koje  je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

 

Akciju „ obitelji 3+“ je 2008. Potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

I ovogodišnji susret i darivanje obitelji bio je u radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog Caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji. Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog Caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio župnik Vodica don Franjo Glasnović, koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, naglasivši im važnost obitelji i obiteljskog života u kojem su roditelji prvi svjedoci i učitelji ljudskih i kršćanskih vrijednosti i vjere.  Na kraju  ih je  pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Na kraju je voditeljica župnog Caritasa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im, zaželjevši im puno radosti, ljubavi i zajedništva u obiteljskom životu  te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

U jedanaest godina caritativne akcije „obitelji 3+" od 2008.-2018. Caritas župe Vodice darivao je devedeset šestero djece. Sedamdeset pet obitelji s trećim, trinaest s četvrtim, četiri s petim, dvije sa šestim i jednu sa sedmim i osmim djetetom.