Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: kod sestara benediktinki proslavljen blagdan svete Luce

svluca18002

Blagdan svete Luce, djevice i mučenice iz prvih kršćanskih vremena proslavljen je u četvrtak 13. prosinca u samostanskoj crkvi svete luce kod sestra benediktinki u Šibeniku. Svečano misno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika i osam svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

 

svluca18003

„Luciji je bilo najvažnije ostati Kristova! Ne dopustiti da je nikakav strah, pa ni od muka, odijeli od Boga. Krist je bio svjetlo njezina života i sve bi učinila samo da se ne udalji od svoga Spasitelja. Željela je živjeti u milosti Božjoj, zato je živjela svoju čistoću, predanje Bogu. Kakvo svjedočanstvo da se Božja milost i u nama može nastaniti, da možemo biti nositelji Duha Božjega. Jedini je uvjet: svojevoljno ne pristati na grijeh, ne izabrati tamu bilo koje vrste, bilo kojeg grijeha. Bila je ona mudra djevica koja nosi svjetiljku i ulje jer bdije, jer iščekuje svoga Spasitelja. Živi za to! Bog ju je izabrao i postavio da trajno rod donosi, da i nama danas bude poticaj na ustrajnost u vjeri, u prijateljstvu s Bogom, u iščekivanju Spasitelja. Zato ju i danas častimo kao nagovještaj onog svjetla kojeg će Božji Sin svojim rođenjem donijeti na svijet“, kazao je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

svluca18001