Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Misu polnoćku predvodio biskup Tomislav Rogić

ponocka18012

„Božićem smo pozvani na dvije stvari: ljubav i poniznost. Za to valja svoja srca isprazniti od sebeljublja i uznositosti, sebičnost i oholost, izvori svih grijeha. Ako od toga očistimo svoja srca i u njima će se dogoditi jaslice, Betlehem. Tada se Bog može utjeloviti i stanovati i u nama kao u boravištu koje mu pripada“, poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić preko mise polnoćke u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

ponocka18002

ponocka18003

U homiliji je ukazao kako je Božić dolazak neizmjerne Božje ljubavi za čovjeka koja može pobijediti svaku žalost i tjeskobu. „Bog je došao spasiti nas od naše sebičnosti i oholosti koje nas upropaštavaju. Došao nam je pokazati što je ljubav i poniznost u kojima se događa oproštenje, izmirenje, radost života koja nadvladava sve protivštine s kojima se čovjek suočava“.

„Božić donosi svjetlost u tminu, umnaža radost, lomi jarmove, lomi šibe goniča, Zato, braćo i sestre, punim srcem pjevajmo Gospodinu koji sve s nama želi podijeliti, koji želi biti dio našega života, naš suputnik i svjetionik, naša životna snaga, izvor ljubavi jednih za druge, oproštenje i mir duše, radosni novi polet usprkos teškoćama. On je naša nada, naše ohrabrenje, naš cilj sada i u vječnosti!“, poručio je između ostalog šibenski biskup brojnim vjernicima okupljenim u katedrali svetog Jakova.

ponocka18007

ponocka18009

Uz biskupa koncelebrirali su generalni vikar mons. Marinko Mlakić, župnik katedrale don Krešimir Mateša i ekonom biskupije i biskupov tajnik don Roko Glasnović. Preko misnog slavlja pjevao je Mješoviti katedralni zbor koji je pola sata prije mise izveo prigodni koncert. Zborom je ravnala prof. Jelena Mikulandra, uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina.

ponocka18010

 

ponocka18011