Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Nov 19th

Last updateThu, 15 Nov 2018 10am

Susret biskupa Ivasa s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, i vjeroučiteljima

ravnateljiBožićni susret šibenskog biskupa Ante Ivasa sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića i visokih učilišta upriličen je u petak 10. prosinca u dvorani biskupske palče u Šibeniku. Nakon pozdravnih riječi predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakice Vuco OP, te predstavnika ravnatelja i šibenskih gradskih i županijskih vlasti skupu se obratio biskup Ivas.

 

 

Iskazao je poštovanje prema prosvjetnim djelatnicima. Kako je naglasio škole su bitne za ljudski i čovječniji život svijeta. Katolička stajališta su da je obitelj najvažnija u životu svakog čovjeka. Škola bi trebala biti najprije odgojna ustanova koja će pomoći roditeljima odgojiti cjelovitog čovjeka, kazao je biskup Ivas. Ukazao je  na opasnost odvajanja odgoja od obrazovanja.

 

Predbožićni susret vjeroučitelja Šibenske biskupije sa biskupom Ivasom održan je u subotu  11. prosinca također u dvorani biskupske palče u Šibeniku. Pozdravnu riječ u ime vjeroučitelja uputio je Marko Majetić, a sve naočne pozdravila je i predstojnica s. Jakia Vuco. Istaknula je kako je  povezanost i suradnja vjeroučitelja  na području djelovanja vrlo je uspješna, što ne znači da ne može biti i još bolja. Želja da postignemo uvijek više i bolje trag je Božjeg poziva  na savršenstvo. Iako je to težak i zahtjevan zadatak, znamo da  je moguć, kazala je sestra Vuco.

 

Biskup je vjeroučiteljima ukazao na važnost njihovog poslanja u Crkvi. Vi ste u službi radosne vijesti da je Bog postao čovjekom. U tom duhu pozvani ste na međusobno zajedništvo i solidarnost po uzoru na Betlehemske pastire koji su zajedno prenijeli radosnu vijest, poručio je biskup Ivas.

 

Božji dolazak mora biti u središtu vašeg života i djelovanja. Pozvani ste životom svjedočiti svoju vjeru. Želim vam da uvjerljivo svjedočite Isus Krista. Riječi iza kojih ne stoji čovjek su lažne i ne mogu učiniti ništa. Riječ koja je izrečena kroz svjedočanstvo života najsnažnija je riječ. Želim da vam Božić dade tu snagu da svjedočite ono za što ste odgojeni i obrazovani, kazao je biskup Ivas koji je kao uzor vjeroučiteljima preporučio Mariju. Upoznao ih je i sa dolaskom pape Benedikta XVI. u Hrvatsku te ih je pozvao na sudjelovanje u pastoralu obitelji koji će biti ove godine i kao priprava za Papin dolazak.