Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Nov 19th

Last updateThu, 15 Nov 2018 10am

Božićni susret redovnica Šibenske biskupije

redovniceBožićni susret redovnica Šibenske biskupije sa šibenskim biskupom Antom Ivasom održan je u nedjelju 12. prosinca u kući matici sestra Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku. Susret je započeo molitvom Večernje, te euharistijskim klanjanjem, a završio je prigodnim Agapeom.

U nagovoru biskup je kroz primjer Blažene Djevice Marije redovnica ukazao na važnost priprave za svetkovinu Božića.

 

Marija je u Naviještenju spoznala da je Bog baš nju, malu službenicu Gospodnju, učinio instrumentom da bi se ljudi iskrena srca i dobre volje, vratili svome Bogu, kao djeca Božja. Vratiti se Bogu, prihvatiti Boga znači, kao Marija ući u njegov stil  života i djelovanja. A to znači ne odbijati nikoga. Zbog toga svaki čovjek u Mariji nalazi dobru majku i pratilju u kojoj svi osjećaji nalaze odgovor, naglasio je biskup Ivas.

 

Ukazao je kako su vjernici po Mariji smo pozvani učiti kako u sebi iskusiti taj dar Božjega života, kako vidjeti Boga koji se odjenuo u tijelo zbog ljubavi, vidjeti ga nemoćnoga a prepoznati ga i klanjati mu se kao Gospodinu. Vidjeti ga maloga a klanjati mu se u njegovoj neizmjernoj veličini. Vidjeti ga siromašnoga a klanjati mu se kao neizmjerno bogatom.., vidjeti ga u poniznosti i prepoznati ga Bogom, vidjeti ga obučenog u smrtno tijelo i prepoznati ga Bogom i Gospodinom. Vidjeti ga rođenoga i prepoznati ga utjelovljenoga od vječnosti, ogrnutoga sjajem svetosti u krilu Očevu, a prepoznati ga među nama i za nas, poručio je biskup Ivas.