Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Jul 16th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

Biskup Ivas posjetio Okružni zatvor u Šibeniku

zatvor_malaBožićnu poruku mira, ljubavi i nade zatvorenicima Okružnog zatvora u Šibeniku 27. prosinca donio je šibenski biskup Ante Ivas. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo pedesetak zatvorenika.

 


U homiliji ukazao im je na ozbiljnost Božića. Kako je rekao blagdan je to Božje poruke mira. Istaknuo je povezanost Krista sa svakim čovjekom, a jednako tako sa svakim čovjekom lišene slobode. Božić vam želi poručiti kako je Bog s vama. Kako vas nije napustio i ostavio. Boga je moguće vidjeti i prihvatiti. Kad izađete vani slobodom se dobro i pametno služite. Neka vam svetkovina Božića pokaže kako u sebi nosite svjetlo, poručio je šibenski biskup zatvorenicima.

 

Biskup se susreo i sa zatvorskim osobljem. Njima je dao potporu i pohvalu za posao koji rade, a koji nije lagan. Upravitelj zatvora Josip Višić istaknuo je više nego dobru suradnju Šibenske biskupije i Okružnog zatvora Šibenik. Kazao je kako je zatvorenicima u rehabilitaciji bitna i duhovna dimenzija.