Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Jul 16th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

Završila manifestacija Otvorite vrata od Božića 2010

otvorite_vrataKoncertom "Veselje ti navješćujem" 29. prosinca u katedrali Sv. Jakova završila je kulturno-vjerska manifestacija "Otvorite vrata od Božića 2010. - Advent i Božić u šibenskoj katedrali".

 

Nastupilo je 450 pjevača iz trinaest župa Šibenske biskupije: katedrale Sv. Jakova, Gospe van grada, Baldekina, Šubićevca, Njivica, Murtera, Vodica, Prvić Šepurine, Tisnog, Jezera, Zatona, Drniša i Knina. Na koncertu su pjevali i Laudantesi, glazbeni sastav mladih Šibenske biskupije.


Koncert "Veselje ti navješćujem" dobra je prilika da se čuju tradicionalni božićni napjevi Šibenske biskupije, kao i oni umjetnički nadahnuti Božićem, kazala je organizatorica koncerta i voditeljica Ureda za liturgijsku glazbu Šibenske biskupije Jelena Mikulandra. Istaknula je kako je koncert dobra prilika za međusobno druženje i upoznavanje crkvenih pjevača Šibenske biskupije.

 

"Božić je raspjevao dušu hrvatskog naroda", kazao je šibenski biskup Ante Ivas. Tome u prilog ide i to okupljanje velikog broja pjevača, mišljenja je biskup.