Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

Šibenik: Obilježen dan posvećenog života

redovniceeeeDan posvećenog života u Šibeniku proslavljen je u utorak 1. veljači u šibenskoj gradskoj župi Presvetog Srca Isusova - Baldekin. U dvorani župne kuće meditaciju okupljenim redovnicama i redovnicima održao je šibenski biskup Ante Ivas. Govorio je o važnosti posvećenog života u današnjem svijetu i trenutku. Naglasio je kako su danas i svijetu i Crkvi potrebne osobe posvećenog života.

U drugom dijelu proslave biskup Ivas predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi. Homiliju je imao magistar novaka iz franjevačkog samostana Visovac dr. fra Jure Šimunović koji je povezao blagdan Svijećnice  sa redovničkim životom. «Promišljat ćemo kako da blagdan Svijećnice bude za sve nas vjernike, a posebno za nas redovnike i redovnice poziv i izazov na dubinsko i visinsko  promišljanje našeg vjerničkog i redovničkog poziva i života. Božja riječ koju smo upravo slušali i čitali pokazuje što bi trebalo biti redovnički život i kakvo bi trebalo biti redovničko djelovanje. Čuli smo u svetom evanđelju što je bit redovničkog poziva», kazao je o. Šimunović.

Pozvao je sve osobe posvećenog života  za konkretno i radikalno življenje redovničkog poziva u svim segmentima crkvenog i društvenog života.

Svoju zahvalu svakoj redovničkoj zajednici koja djeluje u Šibenskoj biskupiji, na kraju misnog slavlja izrekao je biskup Ivas, potaknuvši ih pri tome i na daljnje jasno i svjedočko življenje svojeg poziva.