Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK: Obilježen Svjetski dan bolesnika

Gospa_LurdskaSvjetski dan bolesnika u Šibeniku je proslavljen petak 11. veljače misnim slavljem za bolesnike i bolničko osoblje u kapeli Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Misu je predvodio šibenski biskup Ante Ivas.


 
U homiliji je govorio o ovogodišnjoj Papinoj poruci upućenoj prigodom dana bolesnika. Ukazao je na važnost kršćanske skrbi za bolesnike. "To je u samoj bîti kršćanstva", kazao je biskup. Poručio je kako društvo treba senzibilizirati za potrebe bolesnika i osigurati im što bolju zdravstvenu skrb.
Prilikom susreta s ravnateljem bolnice dr. Željkom Burićem, biskup je istaknuo više nego dobru suradnju između bolnice i Šibenske biskupije.

Sličnog je mišljenja i ravnatelj Burić, koji je ukazao na potporu biskupije u svim slučajevima kada je riječ o pitanju poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga Opće bolnice Šibensko-kninske županije.