Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK - NJIVICE: Blagoslovljeno novo dječje igralište

004Novouređeno dječje igralište u Crnici, smješteno uz crkvu svetog Leopolda Bogdana Mandića jutros je  otvoreno i blagoslovljeno. Riječ je o zajedničkom projektu župe Šibenik – Njivice i grada Šibenika gdje je župa ustupila zemljište, a Grad je investirao oko 250.000,00 kuna u uređenje i opremu prostora.

 

Obred blagoslova vodio je  generalni vikar Šibenske biskupije mons. Dominik Škevin, a igralište je otvorio gradonačelnik grada Šibenika dr. Ante Županović sa dogradonačelnicima Petrom Baranovićem i Frankom Vidovićem.

 

U prigodnom obraćanju župnik Njivica don Oleg Petrović zahvalio je gradu Šibeniku na pomoći u realizaciji projekta izgradnje igrališta. «Zahvaljujem dogradonačelniku Baranoviću s kojim sam ostvario prvi kontakt i koji je bezrezervno prihvatio moj prijedlog, ali svakako i gospodinu gradonačelniku koji je podržao ideju i omogućio da nas Grad financijski podupre.  Isto tako, moram zahvaliti i brojnim župljanima volonterima koji su nam pomagali “, kazao je župnik Petrović.

 

Istaknuo je  kako je ostvareni  projekt dobar primjer suradnje čelnih ljudi grada s jednom aktivnom crkvenom zajednicom, kakva je upravo ova u župi Šibenik - Njivice. Rezultat je opće dobro svih, a posebice onih najmlađih, kazao je župnik Petrović.

 

Sličnog je mišljenja i gradonačelnik Županović. «Drago mi je vidjeti da će djeca ovdje moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, igrajući košarku i mali nogomet, a posebice oni najmlađi na dječjem igralištu s ljuljačkama i toboganima. Šibenik, kao Grad prijatelj djece, želi ulagati u ovakve sadržaje i mi nećemo stati na ovome. U pripremi su novi projekti kojima želimo urediti prostore upravo za djecu i mlade.“, kazao je gradonačelnik dr. Ante Županović.


U okviru projekta postavljena je i javna rasvjeta, kao i klupe, dok je gradsko poduzeće Zelenilo d.o.o. i hortikulturno uredilo prostor.

{gallery}NJIVICE_IGRALISTE{/gallery}