Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 18th

Last updateTue, 18 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK: Održana vjeronaučna olimpijada

olimpijadaVjeronaučna olimpijada učenika osnovnih i srednjih škola Šibenske biskupije na temu "Marija - Isusova i naša majka", održana je u petak 18. veljače u Osnovnoj školi Vidici u Šibeniku. Prvo mjesto među osnovcima zauzela je ekipa OŠ Vrpolje koju je vodila vjeroučiteljica Rosanda Vukičević. U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je Turističko ugostiteljska škola Šibenik pod mentorstvom s. Tatjane Petric.

 

Drugo mjesto među osnovnim školama zauzela je ekipa OŠ Faust Vrančić iz Šibenika, a treće OŠ Vjekoslv Kaleb iz Tisnog. Medicinska i kemijska škola Šibenik bila je među srednjim školama druga, dok je treće mjesto zauzela Gimnazija Antuna Vrančića također iz Šibenika.

 

Natjecanje je otvoreno prigodnim obraćanjem šibenskog biskupa Ante Ivasa. Učenicima je ukazao na važnost vjere Blažene Djevice Marije. Zaželio im je da se uključe u Marijin život jer kako je kazao tada je svatko pobjednik.

 

Predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakica Vuco zahvalila je natjecateljima i vjeroučiteljima što su «marljivo, ustrajno i hrabro krenuli u otkrivanje i istraživanje blaga i jednostavnosti života kojim nas je Marija učila, a još i danas to čini».

 

{gallery}olimpijada{/gallery}